lørdag 4. oktober 2014

Paleo pasta, akkurat som vanlig :)

Jeg har snoket litt rundt på nettet etter en oppskrift på skikkelig pasta uten rismel eller maismel.
En paleo-aktig sak. Capello's i USA lager pasta av mandelmel, egg, tapioka og xanthangum. Jeg tenkte: hvor vanskelig er dette å lage selv?  Det var jo bare blåbær viste det seg.
Smaken var herlig, teksturen som vanlig pasta, så her er det bare å sette igang.

Til 4 porsjoner trenger du:
4 eggeplommer
2 hele egg
2 1/2 dl mandelmel
4 dl tapiokamel pluss ekstra til utbaking
1 ts salt

Bland sammen melet og salt. Lag en grop i melet og tilsett eggeplommer og hele egg. Rør fra innerst i gropen med en gaffel mens du blander mer og mer mel fra kanten. Når alt melet er blandet med egg, tar du deigen ut på melet bakematte eller bord/benkeplate(tapikoa) Elt deigen til den er smidig og glatt. Den skal ikke være klissete. Del deigen i 4, pakk inn i plast og la den hvile ca 30 minutter i kjøleskap.

Ta så deigen ut. Kjevle den med litt mer mel. Har du pastamaskin, blir det veldig enkelt, men det går også fint uten.
Kjevles ca 2 mm tykk, skjær i strimler. (Jeg hadde bare en pizzaskjærer, men det gikk bra det også. Du kan også lage lasagneplater)Lag flere hauger med strimler som du strør litt tapioka over. 
Kokes opp lettsaltet vann og slipp oppi litt om gangen så det ikke klumper seg. Når pastaen flyter opp, er det ferdig.
Server med pesto, bolognesesaus,  som lasagne, ja her er det bare fantasien som setter grenser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar