søndag 12. januar 2014

Paleo jordbærmuffins


Jeg har sikkert over 100 kokebøker jeg har lastet gratis ned via Amazon Kindle, og mange er virkelig bra. Her er en oppskrift på muffins. De er passe søte, bittelitt løse i fisken, så jeg la inn litt fiberhusk i oppskriften for å få de til å henge mer sammen.
I oppskriftene er det ofte amerikanske målenheter, så jeg har gått til innkjøp av måleskjeer med cups fra Clas Ohlson. De ser slik ut:
Målesett
Koster 49 kr, og er et smart kjøp hvis du baker med amerikanske mål. Her har du 1, 1/2, 1/3 og 3/4 cups. 1 cup er ca 2,38 dl, og det er ikke alltid like lett å få det nøyaktig målt opp.

Oppskriften er som følger:
2 cups mandelmel, lag ditt eget eller kjøp her
3 egg 
1 1/2 cups jordbær (jeg brukte frosne, det gikk fint)
1/4 cup søtning (honning eller lønnesirup)
1/4 cup kokosolje
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
1/2 ts salt, feks himalayasalt

Forvarm ovnen til 200 grader. Legg muffinspapir i muffinsform, eller bruk doble muffinspapir hvis du ikke har form, ellers vil muffinsene flyte ut i papiret.
Visp eggene luftig og tilsett hakkede friske jordbær eller hele halvtinte jordbær, smeltet kokosolje, søtning og vanilje. La dette blandes godt. Sikt mandelmel, bakepulver og salt i en annen bolle og tilsett dette så i egge/jordbærblandingen. Bland dette godt sammen. 
Hell røren over i muffinsformene ca 2/3 fulle og stek midterst i ovnen ca 15 minutter eller prøv tannpirkermetoden for å se om de er ferdigstekt.
La avkjøles og spis som de er eller med kokoskrem på. 

Tips: å få muffinsrøre over i muffinsformer kan være en utfordring, bruk en iskremskje som denne:
34-8030-13 Isskje
Også kjøpt på Clas Ohlson (69 kr)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.