tirsdag 13. mai 2014

Kunsten å bløtkoke egg :-)


Pøh, er det noe da?
Ja, faktisk så er det litt av en kunst, ifølge Heston Blumenthal. Men heldigvis er det ikke avansert i det hele tatt.
Tradisjonelt sett tillages eggene i kokende vann i 4-6 minutter. Men å klare å få hviten og eggeplommen i riktig konsistens er litt av en utfordring. Enten er hviten for gummiaktig eller plommen for lite kokt.
Derfor er fasiten å ikke koke eggene i det hele tatt.
Her er fremgangsmåten:

Ha eggene (medium størrelse. Har du små eller store egg, må trekketiden justeres) i en kjele med kaldt vann. Du trenger ikke stikke hull i rompa på eggene, for de vil ikke sprekke.
Ha på lokk, skru på platen og kok opp. Med én gang vannet koker, trekker du kjelen til side og lar det stå i 6 minutter med lokket på. Restvarmen i vannet vil koke egget.
Ta eggene ut, spis umiddelbart eller skyll eggene i kaldt vann i 30 sekunder. Gjør du ikke det, vil eggene fortsette å koke og plommen blir hardkokt.
Å dyppe kokte asparges i eggeplommen var en ny og smakfull erfaring for meg! Såååå godt!

Gleder meg til å prøve ut de andre eggeoppskriftene som var i denne episoden.

Serien How To Cook Like Heston tar for seg masse deilige råvarer som sjokolade, biff, kylling osv.
Heston Blumenthal har restauranten Fat Duck i byen Maidenhead like utenfor London.
Det har alltid vært en drøm for meg å kunne komme og oppleve maten og atmosfæren der.
Det skal kunne sammenliknes med El Bulli, som dessverre ikke finnes lenger. Mye molekylær gastronomi og morsomme overraskelser i matveien ventes de som er heldige å spise der.

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.