Å lage majones selv er veldig lett. Alt som kreves av utstyr er en stavmikser eller blender. Du kan også vispe for hånd, men det krever noen kalorier med jobb.
Denne oppskriften har jeg funnet på everydaypaleo
2 egg, gjerne økologiske
5 dl olivenolje, ikke extra virgin, du kan også bruke avocadoolje eller macadamiaolje
2 ss eplesidereddik
1 ts dijonsennep
1 ts salt, gjerne himalayasalt
evt 1/3 ts cayennepepper
Ha eggene i et stavmikserbeger/blender eller i en bolle.
Hell oljen sakte i mens du mikser. Når majonesmassen er tykk og oljen er brukt opp, kan du tilsette eddik, sennep og salt.
(du kan også gjøre som everydaypaleo viser på videoen)
Varier majonesen med hvitløk for aioli, urter som dill, persille eller annet som frister.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.