Eller som datteren min kalte det: Avslørte bondepiker :-)
Jeg fant en oppskrift på bloggen Paleocupboard og tenkte at dette er jo nesten som tilslørte bondepiker, bortsett fra at det ikke er kavring på. Jeg gjorde min egen vri på det, og voilà! Paleo tilslørte bondepiker.
Jeg fant en oppskrift på bloggen Paleocupboard og tenkte at dette er jo nesten som tilslørte bondepiker, bortsett fra at det ikke er kavring på. Jeg gjorde min egen vri på det, og voilà! Paleo tilslørte bondepiker.
Eplebase:
5 store epler, skrelt, kjernet ut og delt i terninger.
0,75 dl ghee, smør eller kokosolje
0,75 dl honning
1/2 ts kanel
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts arrowrot (kan sløyfes)
"Kavring":
1,75 dl mandelmel
3 ss honning
3 ss ghee, kokosolje eller smør
1/2 ts kanel
liten klype salt
Kokoskrem:
1 boks kokosmelk, som har ligget i kjøleskapet slik at massen har skilt seg. Ha bollen til kremen i kjøleskapet en stund før du skal piske krem.
1 ss honning
1 ts vaniljeessens
Ha honning, ghee, kanel, vanilje og evt arrowrot i en kjele. Varm opp og ha i eplebitene.
La koke til eplebitene er passe myke, ca. 10 minutter.
Ta av kjelen fra platen og avkjøl.
Ha mandelmel, honning, ghee, kanel og salt i en stekepanne. Varm dette noen minutter mens du hele tiden rører og hakker det opp. Avkjøl.
(varmer du dette lenger, blir det en deilig, marsipanaktig, seig masse som smaker himmelsk. Har mange planer med denne oppdagelsen;))
Åpne kokosmelken i den enden som har stått nederst, der har vannet samlet seg.
Hell av vannet og bruk det i f.eks smoothies.
Skrap ut massen, ha det over i den avkjølte bollen sammen med honning og vaniljeessens.
Pisk dette sammen til en luftig masse.
Ha den avkjølte eplebasen nederst i dessertskål, glass e.l. Smuldre over mandelmassen. Ha på en klatt med kokoskrem eller riv litt sjokolade over hvis kokoskrem ikke er favoritten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.