onsdag 7. mai 2014

Paleo sangria - uten sukker

Alkohol i paleodietten er litt omdiskutert, men her må man følge sin egen overbevisning. Jeg vil tro at huleboermannen (eller kvinnen) fra tid til annen mesket seg med gjæret frukt som feks. druer.
Dyrene inntar også gjæret frukt fra tid til annen. Se bare her:

Så lenge man er moderat i inntaket av alkohol, tenker ihvertfall jeg at det er helt greit. Alkohol er jo forbundet med forebygging av hjerte og karsykdommer ( er blodfortynnende) og kan også redusere risikoen for infeksjon med bakterier som forårsaker magesår.

Her er dog litt å tenke på ang alkohol:

  • Alkohol er en gift for leveren
  • Alkohol er et rusmiddel, noe som betyr at det er vanedannende
  • Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, må du huske på at leveren ikke kan hjelpe deg med fettforbrenning hvis den er opptatt med å avgifte kroppen for alkohol.
Skal du innta alkohol i Paleolivsstilen, tenk på å unngå alkoholholdige drikker som øl, bourbun, gin (noen er kornbasert) og kornbasert vodka.
Mange viner inneholder dessuten ganske mye sukker. Her er en fin oversikt over hvilke som anbefales for lavkarbofolket.
Picture
Bildet er lånt herfra
Sangria er en leskende alkoholdrink som smaker godt servert kald om sommeren. Denne oppskriften fant jeg på The Primalist. Jeg har ikke prøvd den enda, men tenker at den må prøves ut når varmen kommer tilbake.

For en stoooooor mugge med sangria trenger du:
(du kan selvfølgelig halvere, kvartere eller doble oppskriften)

  • 2 flasker rødvin (bruk en av de anbefalte rødvinene, siden sangriaen inneholder frukt, trenger du ikke investere i en dyr vin)
  • 1,7 dl brandy
  • 1 dl likør med appelsinsmak (feks Cointreau)
  • 500 g jordbær (tilsettes ved servering)
  • 1 liter farris eller annet mineralvann
  • 1 sitron i skiver (kan sløyfes), men tilsettes rett før servering hvis du vil ha sitron i.
  • Juice av 1 appelsin (tilsettes ved servering, ellers kan sangriaen bli bitter)
  • 1 appelsin i skiver ( tilsettes ved servering)
  • isbiter
Bland vin, brandy og Coitreau i en stor mugge, bolle e.l. Rør rundt for å blande godt. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 12 timer, eller opp til 2 dager. Rør i sangriaen før servering. Tilsett frukt og farris og bland alt i en bolle/mugge. Server med isbiter.
Alternativt kan du helle vin/brandy/Coitreau i glass, ha i litt frukt og bær og toppe med litt farris.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.