tirsdag 8. april 2014

Paleo fruktremser - Sukkerfritt påskesnop

Påsken er tiden for kosemat og snop. Å bytte ut noe av snopet (eller alt) med sukkerfrie og sunnere alternativer er jo ganske lurt.

Disse fruktremsene har minstemann hatt med seg på skolen, og til og med de som jeg absolutt ikke hadde ventet skulle like slik sunn snacks, forsynte seg grådig og spurte etter oppskriften.   :-)
Til 2 bakebrett trenger du:

2 bananer
1 pose (200 g) tørket aprikos (fillern at jeg ikke kjøpte økologisk og ikke sulfatholdig i Sverige)
Litt sitronsaft for å beholde frisk farge på remsene.
1 pose frosne bær, eller 1/2 av hver. Du kan bruke jordbær, blåbær, bjørnebær, bringebær osv.
(nå har mattilsynet kommet med advarsel om å innta rå bær fra frysedisken. De anbefaler å varmebehandle dem. Kokes ca ett minutt, eller ha høyere varme på i begynnelsen av tørkingen. Jeg tørket på 100 grader i de første 5-10 minuttene)
1- 2 dl vann

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender.
Ha i litt vann slik at motoren i maskinen ikke brenner seg.
Hell massen over på bakepapirkledt bakebrett (hvis du ikke vil ha frø med i remsene, kan du helle massen over i en sil over en bolle og røre rundt med slikkepott til du har fått silt fruktmassen ned i bollen. Men husk at frøene inneholder nyttige næringsstoffer)
Glatt ut massen med en slikkepott. Jo tykkere lag, jo lenger tørketid. Jeg syns remsene er best når de er et par mm tykke. Da må massen være ca 3-4 mm før tørking.
Settes inn ved 100 grader de første minuttene. Senk til 60 grader og tørk med døren på gløtt til massen er tørr å ta på. Den virker litt læraktig. Jeg tørket de natten over. 12-15 timer totalt. Vil du ha de ferdig tidligere, øk temperaturen litt. 

Avkjøl og klipp opp i passende remser. Rull sammmen og lagre i en luftett boks med lokk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.