fredag 4. april 2014

Paleobrød på 90 sekunder

Noen ganger må man bare ha brød, og dette porsjonsbrødet bakes enkelt i mikroen. Nå er mikrobølgeovner ganske utskjelt, men av og til blir den brukt her i huset, feks til minuttbrød som dette:


0,75 dl mandelmel
1 ss malt chiafrø, linfrømel eller kokosmel (jeg brukte linfrømel, det maskerer den litt kakeaktige smaken av mandelmel)
1/2 ts bakepulver eller 1/4 ts natron
1/8 ts salt
1 egg
2 1/2 ss kokosolje, olivenolje eller smeltet ghee

Smør en mikrosikker kopp eller dyp skål/tallerken med olje/ghee. Bruker du kopp, får du høyere brød, bruker du skål, får du rundstykke. 
Bland alle ingrediensene med gaffel. Hell i koppen/skålen.
Sett i mikroen og full styrke i 90 sekunder. Avkjøl i noen minutter og del opp i skiver/i 2.
Hvis du syns at brødet blir litt for svampete, kan du gi det noen minutter i brødrister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.